martes, 29 de noviembre de 2016

LA COPA DE L'ESPANYA LLIURE


CATALÀ:

La copa de l'Espanya Lliure

Amb l’esclat de la Guerra Civil Espanyola l’any 1936, la situació esportiva del país es va veure afectada dràsticament amb la suspensió de les competicions esportives oficials a nivell nacional i autonòmic com va decretar el Comitè Executiu de la Federació Espanyola de Futbol. A partir d’aquell moment, és van realitzar iniciatives i competicions en els territoris no ocupats de Catalunya i País Valencià(Lliga catalanovalenciana, Lliga del Mediterrani). Després d’aquestes dues competicions, el aleshores president del València: Rodríguez Tortajada proposa una competició amb format (lliga-copa) en la que finalment participaran els dos equips que millor han finalitzat la temporada de la lliga anterior (Lliga Catalunya-Valencia), però amb la renuncia del Barça (fent una gira americana amb Patrick O’Connell d’entrenador) el seu lloc l’ocupa el Girona. Així seran Espanyol, Girona, València i Llevant els equips que disputaran la competició.
La competició es va disputar amb relativa normalitat i el Llevant va aconseguir acabar primer en la lligueta amb els següents resultats.: 0-4 al València, 4-1 al Espanyol i 5-2 al València, la resta, dos empats contra el Girona i una derrota davant l’Espanyol. La final, disputada a Barcelona el va enfrontar amb el València.
El llavors equip entrenat per Juan Puig va superar als seus rivals ciutadans per 0-1, gracies a un gol de Nieto. L’equip grauer ja tenia una alineació mítica, que recitar de memòria a les generacions futures. Valero, Olivares, Calpe, Dolz, Calero, Rubio, Puig, Nieto, Martínez, Gaspar Rubio, Fraisón.
Un títol mai reconegut com a oficial per la Federació Espanyola encara a dia d’avui. Que malgrat ser o no reconegut oficialment, serà un dels millors moments de la història del equip granota. #AmuntGranotes #MatxoLlevant

Si voleu més informació, millor i més detallada, aqui teniu un article de Vicent Masià fantàstic: http://lafutbolteca.com/la-copa-espana-libre-de-1936-37/



CASTELLANO

La copa de la España Libre

Con el estallido de la Guerra Civil Española en 1936, la situación deportiva del país se vio afectada drásticamente con la suspensión de las competiciones deportivas oficiales a nivel nacional y autonómico como decretó el Comité Ejecutivo de la Federación Española de Fútbol. A partir de ese momento, se realizaron iniciativas y competiciones en los territorios no ocupados de Cataluña y Valencia. (Liga catalanovalenciana, Liga del Mediterráneo). Después de estas dos competiciones, el entonces presidente del Valencia: Rodríguez Tortajada propone una competición con formato (liga-copa) en la que finalmente participarán los dos equipos que mejor han finalizado la temporada de la liga anterior (Liga Cataluña-Valencia), pero con la renuncia del Barça (haciendo una gira americana con Patrick O'Connell de entrenador) su lugar lo ocupa el Girona. Así serán Español, Girona, Valencia y Levante los equipos que disputarán la competición.
La competición se disputó con relativa normalidad y el Levante consiguió terminar primero en la liguilla con los siguientes resultados .: 0-4 al Valencia, 4-1 al Español y 5-2 al Valencia, el resto, dos empates contra el Girona y una derrota ante el Espanyol. La final, disputada en Barcelona le enfrentó con el Valencia.
El entonces equipo entrenado por Juan Puig superó a sus rivales ciudadanos por 0-1, gracias a un gol de Nieto. El equipo Grau ya tenía una alineación mítica, que recitar de memoria a las generaciones futuras. Valero, Olivares, Calpe, Dolz, Calero, Rubio, Puig, Nieto, Martínez, Gaspar Rubio, Fraisón.
Un título más reconocido como oficial por la Federación Española aún a día de hoy. Que a pesar de ser o no reconocido oficialmente, será uno de los mejores momentos de la historia del equipo granota. #AmuntGranotes #MatxoLlevant


No hay comentarios:

Publicar un comentario