lunes, 22 de agosto de 2016

#SegonaBenvinguda2 AD Alcorcón

-       Presentació

L’Agrupació Esportiva Alcorcón va aparèixer per a molts de nosaltres un 27 d’Octubre de 2009, aquell dia, l’Agrupación, va guanyar 4-0 en Santo Domingo al Reial Madrid en la segona ronda de la Copa del Rei. Aquell any, va ser el darrer dels alfareros en Segona Divisió B, aleshores ja es veia que aquell equip apuntava alt. Des d’aleshores, 6 temporades a Segona Divisió lluitant per l’ascens fins el darrer moment en més d’una ocasió. Aquest any o tornaran a intentar, perquè a tot l’estat es segueix-hi parlant del seu nom i es que, com diu el seu himne: En los campos de la arcilla, brilla al viento un campeón, un gigante de Castilla que se llama Agrupación

-       Història

La història del equip alfarer és curta, en comparació amb la majoria dels seus rivals en la categoria, com a mínim, si ens fixem en el club a partir de la seva fundació l’any 1971. No obstant, el futbol a la ciutat de l’Àrea metropolitana de Madrid, apareix entre el 1942 i el 1948 amb un primer equip de futbol (sense cap tipus de vincle amb l’actual Agrupación Deportiva Alcorcón) pel que transcorren futbolistes com ara, Demetrio i Manuel Vergara, Emilio, Felix i Jesús Gabán, Tito o Carlos Narrena.

A partir d’aquesta base, i d’un equip local: el C.D. Juventud de Alcorcón. Baix la direcció de Dionisio Muñoz i gràcies a un gran nombre de ciutadans entre els que es trobaven el futbolista Mariano Martín, el 20 de Juliol de 1971 és signa l’acta fundacional de la Agrupación Deportiva Alcorcón. Aquell equip amb Manuel Pachón i Eladio Martín debuta en Santo Domingo front al equip juvenil de l’Atletico de Madrid (amb el resultat de 0-2 en contra). L’equip debuta aquell mateix any a la Tercera Divisió Regional, acabant en primer lloc (temporada en que Mariano, anotaria el primer gol de la història alfarera), a més, l’equip groc guanyaria el Campionat de Castella dos cops seguits, junt a un nou ascens a Primera Regional.
L’increment de la massa social és fa palès aquell any, amb més de 1000 socis per debutar en Primera Regional, amb el seu suport i el d’un plantilla de garanties, l’equip assoleix l’ascens quedant segon (per darrere del C.D. Toledo). L’ascens suposa una oportunitat perfecta per renovar les instal·lacions de Santo Domingo. No obstant, i a pesar de unes grans temporades, l’equip no aconsegueix accedir a la Tercera Divisió fins l’any 1977, quedant cinquè en Preferent, no obstant, gràcies a la reestructuració de les divisions, el Alcorcón aconsegueix el seu objectiu. Va ser un viatge breu, l’equip acabaria penúltim amb 30 punts (a 3 de la permanència) i baixaria de nou a Preferent durant 1 any. L’equip entrenat per Jesús Güemes, guanya la Preferent i tornen a Tercera. Aquell any de retorn l’equip acaba tercer a un pas de la Segona B, no obstant, la Tercera divisió els acompanyaria durant 9 temporades, en una etapa molt complicada amb dificultats econòmiques i canvis constants en la direcció. Des d’aleshores, les crisis administratives i econòmiques van venir acompanyades de dificultats esportives, amb temporades al límit del descens i el descens a Preferent. La por a la desaparició del club va marcar els anys 90 en Alcorcón, pujades i baixades entre Preferent i Tercera, més la dimissió de la directiva no presagiava res bo, malgrat tot, la temporada 96-97 l’equip alfarer torna a Tercera Divisió.

La temporada següent arribaria l’empresari Esteban Márquez com a vicepresident, faria un gran inversió econòmica i liquidaria tots els deutes del club, donant així l’empenta necessària per als alfarers d’aconseguir l’ascens a Segona B. La temporada 1999-2000 l’equip acaba cinquè classificat però degut a les posicions del Reial Madrid “B” i “C” l’equip assoleix el Playoff d’ascens que acaba guanyant i assolint el seu històric objectiu.

El 28 de Febrer de 2008 arribaria a la banqueta alfarera Juan Antonio Albacete Anquela. Aquell any a més de salvar l’equip a la darrera jornada començaria un projecte diferent i guanyador al sud de Madrid. Un any més tard s’aconseguiria arribar als Playoffs d’ascens a Segona, on arribaria a la final on es quedaria a les portes d’aconseguir l’ascens perdent contra el Real Unión. Aquesta decepció no va portar l’equip a baixar els braços, al contrari, pocs mesos més tard, Alcorcón apareixeria al mapa mundial amb una victòria 4-0 al Reial Madrid als Setzens de final de la Copa del Rei. Aquella no va ser l’única alegria de la temporada, el 20 de Juny de 2010 l’Alcorcón guanyà al Ontinyent 3-2 amb un gol en el temps afegit que els portaria a guanyar el Playoff d’ascens i aconseguir l’ascens a Segona Divisió.

-       Darrers anys

La temporada 2010-2011 el Alcorcón debutaria en la categoria de plata amb molt bona nota, acabant a prop de les posicions d’ascens a Primera. L’any següent suposa la transformació en S.A.E. (Societat anònima esportiva) i la permanència en Segona. Aquella temporada acabaria perdent en la final del Playoff d’ascens a Primera davant el Real Valladolid. Aquesta desil·lusió, suposaria l’adéu d’Anquela del club i l’arribada de Bordalás. L’equip tornaria al PlayOff d’ascens  on cauria front al Girona. L’any 2014 el club és comprat per Roland Duchatelet (adquireix el 71% del paquet accionarial). L’empresari belga, amb l’Alcorcón aconsegueix el seu sisè club (Standard de Lieja, Saint-Trond, Carl Zeiss, Ujpest, i el Charlton Athletic).

-       Darrera temporada

La darrera temporada del Alcorcón a Segona amb Múñiz a la banqueta i jugadors com Dmitrovic, Páez, Chema, Collantes, Insa, Guardiola, Óscar Plano o Campaña va acabar amb l’equip alfarer quedant-se de nou, a les portes del PlayOff d’ascens a primera, empatant a punts amb l’Osasuna (64 punts), en una temporada molt completa.

-       Estadi

L’estadi on disputa els seus partits la Agrupación Deportiva Alcorcón és l’estadi municipal Santo Domingo, amb capacitat per a 5100 espectadors. L’estadi, va ser inaugurat amb un partit front al Reial Madrid en 1999  on l’Alcorcón empatà a 0 i fallà un penal. No obstant, va ser ampliat l’any 2014 i ja hi ha una remodelació que preveu ampliar la capacitat del camp a 7900 espectadors.




-       Novetats

L’equip alfarer, ha sigut dels que més s’ha mogut pel mercat aquest estiu. En quant a les incorporacions a dia d’avui (31/07/2016): el porter Dmitrovic ha sigut adquirit lliure pel Charlton (també propietat de Duchatelet), el porter ja havia estat al Alcorcón la temporada anterior, però en qualitat de cedit. El defensa Iván González arriba del Targu Mures de la Lliga 1 de Romania, equip del que quedava lliure. Álvaro Giménez també quedava lliure de l’Elx i arriba a cost zero, el mateix que Luís Fernández del Deportivo, Alejo del Vila-Real B, Manuel Sánchez d’Osasuna, Aguza de la Ponferradina o David Navarro, del Llevant Unió Esportiva. En canvi Tropi del València Mestalla, Delgado, del Albacete i Luque arriben en qualitat de cedits. D’altra banda, han abandonat el club Antonio Martínez a la Cultural Leonesa, Iribas al Fuenlabrada, Nierga al Granada B, Mayor al Burgos, Josan al UCAM, Sanz al Fuenlabrada, Máyor al Reus, Fausto al Osasuna i Insa al Llevant en qualitat de lliure. Milla, Djené i Pastrana marxen cedits. Rodrígez y Benítez marxen lliures però segueixen sense equip i Campaña torna a la Sampdoria equip del que era propietat a la espera de les ofertes que se espera que li arriben.

L’altra novetat la trobem a la banqueta on Juan Ramón López Muñiz ha abandonat la disciplina alfarera per marxar al Llevant Unió Esportiva i ha estat substituït per Cosmin Contra, ex entrenador del Getafe i que va ser destituït del Guangzhou xinès.

-       Plantilla

·      Personal

L’equip a patit una reorganització en l’organigrama administratiu. El canvi més significatiu és el del president, que malgrat seguirà essent el belga Roland Duchatelet, degut a compromisos en el seu país a delegat en Ignacio Legido la presidència del club. Legido és empresari i membre de BDO (BDO Abogados y Asesores Tributarios). A més d’això el secretari no conseller serà Álvaro Marco i el delegat del primer equip Pedro Cañizares.

·      Staff tècnic

Després de la marxa de Juan Ramón López Muñiz al Llevant, l’equip alfarer ha tingut que buscar un nou entrenador i la trobat a la Xina. Cosmin Contra és el nou propietari de la banqueta alfarera, vindrà acompanyat de Nebojsa Milicic, ex entrenador del Fuenlabrada.

·      Jugadors (i jugadors destacats)

La plantilla de la Agrupació Esportiva Alcorcón de la temporada 2016-2017 a dia d’avui (31/07/2016) és la següent:

Porters:
-       Marko Dmitrovic, dorsal 1, serbi nascut a Subotica. Internacional sub-21 amb el seu país. Arriba del Charlton Athletic.
-       Dani Jiménez, dorsal 13, de Lebrija (Sevilla), porter que arriba de la S.D. Osca.
Defenses:
-       David Navarro, (sense dorsal assignat), del Port de Sagunt (València), el veterà central arriba lliure del Llevant. Campió de Lliga, UEFA i Supercopa d’Europa amb el València.
-       Iván González, (sense dorsal assignat), Torremolinos (Màlaga), central de la pedrera del Madrid.
-       Fede Vega, dorsal 2, Tigre (Argentina), lateral dret que arriba de River Plate de 22 anys.
-       Rafa Páez, dorsal 4, Oriola (Alacant), defensa format al Hèrcules i al Reial Madrid.
-       Razvan Ochirosii,  dorsal 5,  Galati (Romania), lateral esquerrà provinent del Guijuelo.
-       José Manuel Rodrígez Benito (Chema), dorsal  6, Caudete (Albacete), central o lateral dret format a l’Atlètico de Madrid. Central amb projecció ofensiva. (ACTUALITZACIÓ: Fitxat per el Llevant)
-       Carlos Bellvís Llorens, dorsal 16, València, exjugador de la Ponferradina, format al València.
-       Nélson Augsuto Tomar, dorsal 22, Illa de Sal (Cap Verd), defensa amb passaport portuguès, internacional quatre cops, ex jugador de Betis, Osasuna i Almeria.
-       Fernando Roman, dorsal 28, Madrid, jugador de les categories inferiors del Reial Madrid i ex del Adarve.
Migcampistes:
-       Sergio Aguza, (sense dorsal assignat), Sant Boi de Llobregat (Barcelona), format al Reial Madrid.
-       Manuel Sánchez, (sense dorsal assignat), Còrdova, central provinent del C.A. Osasuna.
-       Samu Delgado, (sense dorsal assignat), Belmonte (Cuenca), format al Albacete Balompié.
-       Carlos Carbonell Gil “Tropi” (sense dorsal assignat), València, jugador del filial del València que arriba cedit.
-       Juan José Collantes, dorsal 11, San Fernando (Cadis) aquest extrem veterà arriba del CE Sabadell. Una de les estreles del equip.
-       Álvaro Rey, dorsal 14, Sevilla, arriba la temporada anterior procedent del Columbus Crew de la Major League Soccer d’Estats Units.
-       Daniel Toribio, dorsal 18, Girona, un dels jugadors amb més experiència del equip a pesar dels seus 26 anys. Màlaga, Vila-Real o Alavés son alguns dels seus anteriors equips.
Davanters:
-       Álvaro Giménez, (sense dorsal assignat), Elx, davanter que arriba aquest any del Elx CF.
-       Iván Alejo “Ivi”, (sense dorsal assignat),  Valladolid, futbolista de la pedrera del Atlètic de Madrid.
-       Luis Fernández, (sense dorsal assignat), Burela (Lugo), format al Deportivo, arriba aquest any als alfarers.
-       Carlos Martín Luque (sense dorsal assignat), Còrdova (Argentina), arriba cedit per part del Porto Alegre brasiler.
-       David Rodríguez Sánchez, dorsal 7, Talavera de la Reina (Toledo), davanter amb més de 60 gols a la categoria
-       Óscar Plano Pedreño, dorsal 21, Móstoles (Madrid), la sorpresa de la temporada anterior amb 32 gols.

-       Pretemporada

L’equip alfarer va viatjar a Estepona per a fer la seva concentració de pretemporada. Durant aquest stage, s’han enfrontat a 3 equips, més un partit anterior al camp de Vallecas. En aquest primer partit que els va enfrontar als del barri obrer madrileny, el Alcorcón va perdre per 3 gols a 0 (Moreno, Embarba i Jonathan van ser els golejadors. En el segon partit, ja a Estepona la imatge va millorar i van traure un empat davant el nou equip de la Premier League, el Middlesbrough amb Karanka i Negredo. El resultat final va ser de 2-2 amb gols de Negredo (0-1), Óscar Plano (1-1), en el 93 Rhodes (1-2) i en el 94, Romagnoli (2-2). La imatge va tornar a empitjorar front al Al Alhi amb un 0-1 en contra amb gol de Omar Alsoma. Finalment el darrer partit contra el Linense va acabar amb un 3-0 a favor dels alfarers, amb gols de Óscar Plano (1-0), Álvaro Giménez de penal (2-0) i Rafa Páez (3-0)

-       Principi de temporada i calendari

L’Alcorcón començarà la Lliga 1|2|3 el 20 d’Agost a Santo Domingo front al Osca a les 7 de la vesprada. Un rival assequible abans de viatjar a València per enfrontar-se el 28 d’Agost també a les 19:00 al Llevant Unió Esportiva en el seu debut al Ciutat de València.

Un cop assignat el calendari, els partits més interessants de l’Alcorcón aquest inici de temporada són: front al Llevant UE (28/08/2016), front al Nàstic (11/09/2016) i davant el Saragossa (18/09/2016).

No hay comentarios:

Publicar un comentario