lunes, 22 de agosto de 2016

#ResumPremier1 - Fàbregas, Citizens i la trompada de Klopp.

Segona jornada a la primera divisió del futbol anglès i ja tenim les primeres sorpreses, grans resultats i futbolistes destacats. Des de divendres, la pilota a rodat per estadis tan meravellosos com el Britannia Stadium, White Hart Lane o The Hawthorns, s’han vist gols espectaculars, d’altres als darrers minuts, jugadors que ningú s’esperava han destacat i equips grans han punxat. Fem un repàs a la jornada número 2 de la Premier League d’Anglaterra.

Si viatgem a les Illes britàniques, la primera parada és sempre Londres, i el camp del Tottenham Hotspur, White Hart Lane és el destí que ens pertoca aquesta jornada. Allí, els Spurs entrenats per l’ex tècnic periquito Mauricio Pochettino al aconseguit vèncer per 1-0 al Crystal Palace (un dels equips més fluixos de la categoria), l’equip d’Alan Pardew  va demostrar una gran fragilitat i passivitat defensiva, sobretot en la pilota aturada, el gol de Wanyama és un clar exemple, amb dos remats dintre de l’àrea baix la mirada dels defensors gairebé estàtics. Els de Londres es col·loquen sisens, amb 4 punts, després de l’empat l’anterior jornada, mentre que el Palace és el cuer, encara sense punts.

Mentre el segon classificat la temporada anterior ha començat amb dues victòries, el sorprenent campió, encara ni les ensuma. L’equip de Rainieri es va estrenar amb una derrota i aquesta jornada, no ha passat del empat a 0 front l’Arsenal de Wenger.  Partit amb poques ocasions dels locals i certs desajustos defensius que a punt, estigueren de provocar la segona derrota consecutiva en dues jornades. Ara mateixa, 14º i 12º són les posicions d’aquets equips respectivament.

El primer partit de la jornada es va disputar divendres, al teatre dels somnis, Old Trafford va viure una nova victòria del equip de Jose Mourinho, actual líder (compartint aquesta posició amb el Man. City.) amb un Zlatan Ibrahimovic estel·lar (Adaptació? No cal), davant un Southampton sense Koeman d’entrenador no va poder fer altra cosa que baixar el cap, front als red devils.

El Chelsea segueix buscant el seu lloc a la Premier. La temporada anterior va ser un desastre que finalment és va poder salvar, i aquesta, a pesar del canvi d’entrenador i de dues victòries consecutives, la imatge no és gaire diferent. Els conflictes interns de Conte amb el vestidor (ja a l’inici de temporada) dificulten l’estabilitat del club. Per sort, els jugadors, indiciplinats, rebels, contraris a la filosofia del entrenador o, simplement, rebutjats per ell, quan surten al verd, intenten posar-hi tot el que tenen i així Cesc (o Sex segons els espanyols) va aparèixer als darrers instants per donar la volta al marcador. 2-1, el Chelsea quart amb 6 punts, mentre el seu rival, el sorprenent Watford baixa a la tretzena posició.

Koeman tenia la qualitat de fer tremolar al porter cada cop que es disposava a llençar una falta. El seu Everton, espera aconseguir aquest efecte en els seus rivals i, a pesar de que som a l’inici de la temporada, té bona pinta l’equip blau de Liverpool. La seva victòria en el camp del West Brom per un gol a dos o certifica, i la classificació, 5ª posició amb 4 punts o confirma. El West Brom per la seva banda, cau després de començar guanyant i baixa a la 5ª posició.

Agüero, De Bruyne, Silva, Sterling, Nolito, Otamendi i sobretot Guardiola seran campions. No faig cap pronòstic esportiu referit a la classificació final de la Premier, però si ha nivell d’influència esportiva a Anglaterra. Dues jornades més altra de Lliga de Campions i l’equip del tècnic de Santpedor, fa por. Encara té moltes carències sobretot en la sortida de pilota i el control del partit, però hi ha coses que fan goig i que s’assemblen molt al Bayern o al Barça. Per ara 1-4 front l’Stoke, en un partit molt complicat amb una segona meitat molt dura i que Agüero i Nolito amb dos gols cadascun van solucionar.  Els altres catalans que hi havien sobre el terreny de joc, Bojan i Muniesa, van intentar aportar al seu equip el màxim possible, sobretot el primer va destacar per sobre dels seus companys. El City es col·loca líder amb 6 punts mentre l’Stoke cau provisionalment a la 16ª posició.

El darrer partit de dissabte va ser a Burnley i BAM! Sorpresa de les grosses al inici de temporada. Derrota del Liverpool de Jurgen Klopp. Un gol als primers minuts (minut 2) demostra la passivitat amb la que van sortir els reds (malgrat que vestien d’un color fosforescent). Des del gol, aproximacions del Liverpool però en un equip mancat de ganes. A la mitja hora de partit, Grey s’aprofita de nou d’una defensa a mig gas per fer el segon. 2-0 i el Liverpool baixa a la 9ª posició mentre el Burnley puja a la 7ª.

Diumenge van aparèixer 4 equips més a la palestra: El West Ham estrenava estadi (l’Olímpic de Londres) i ho va fer de la millor manera, guanyant al Bournemouth (un dels pitjors equips de la categoria) per 1 gol a 0 col·locant-se així en 10ª posició, metre el Bournemouth ha caigut a la darrera plaça.

El darrer partit va suposar l’estrena del Middlesbrough d’Aitor Karanka, Victor Valdes o Alvaro Negredo com a visitant a la Premier League, i inici somiat per al Boro, 1-2 al camp del Sunderland. Sisens amb 4 punts, mentre el Sunderland segueix sense aconseguir puntuar i es col·loca en la darrera posició de descens.




No hay comentarios:

Publicar un comentario