lunes, 22 de agosto de 2016

#SegonaBenvinguda1 Presentació

Sis anys després que el gat pujarà altra cop a la palmera, un fort cop de vent ens ha tornat a fer baixar. Les condicions climàtiques que nosaltres mateixa havíem provocat i la baixa salut del animal, mescla australiana, sudcoreana i valenciana (o això és el que diu el nostre més clàssic jersei) no presagiava cap desenllaç positiu. I així ha sigut, la Segona Divisió (ara Lliga 1|2|3) ens esperava des del Agost i a falta d’un mes, el Llevant s’enfronta a una competició de sobres coneguda, però que, per sort, fa anys que no visitava. La temporada 2009-2010 va ser la darrera del equip granota a la categoria de plata i d’aquella temporada a l’actual, només el Cadis (després de passar el mateix temps que el Llevant a Segona B), el Còrdova (amb un pas d’un any per la Primera Divisió), l’Elx (dos temporades a Primera), Nàstic (3 anys Segona B), Girona (amb gairebé 3 ascensos a Primera Divisió), Osca, Numancia i Rayo (amb qui pareix tenir una vida paral·lela) coincidiran amb els grauers aquesta temporada a la Lliga 1|2|3. Els altres equips amb qui van compartir divisió de plata han patit sorts diverses: l’Albacete caigué a Segona B l’any anterior, amb un granota en les seves files (Jason), el Betis s’ha mantingut un any més a la Primera Divisió, el Cartagena, el Castelló, l’Hèrcules, el Murcia, el Reial Irún el recre i el Vila-Real B són a la Segona B, mentre que la Unió Esportiva Salamanca va ser dissolta l’any 2013.

Amb aquesta situació, és presenta la temporada 2016-2017 de la Lliga 1|2|3. Tres equips de Madrid competiran per accedir a la Primera Divisió junt a Reial, Atlètic i Leganes. L’Alcorcón que tornarà a intentar-ho després de quedar-s’hi a les portes un parell de vegades (la temporada anterior va acabar en setena posició, a una del Playoff). El Getafe, que després de molts anys quedant-s’hi a les cordes del descens, aquest cop no s’ha pogut salvar, i ara intentarà tornar a una divisió de la que ja era habitual. El darrer, el Rayo Vallecano, tindrà que intentar suplir la baixa de Jémez a la banqueta, i veure quin estil de joc practiquen aquesta nova etapa. Al sud, l’Almeria, que vol que l’estadi Juegos del Mediterráneo torne a ser de Primera.  El Còrdova espera estar-s’hi poc temps en Segona després de tornar a primera trenta anys més tard fa dues temporades. El filial del Sevilla, per la seva banda, intentarà mantenir-s’hi a la divisió de plata el major temps possible (essent aquesta la millor divisió per a un filial). Un històric com el Cadis espera seguir pujant escalons per arribar al lloc que li pertany als gaditans. L’UCAM substitueix al Reial Murcia com a equip capdavanter a Murcia. L’equip de la vella Condomina, obligada a ser renovada per l’ascens de l’equip, espera convertir-s’hi en l’equip referencia de la capital murciana. Els de Tenerife volen deixar de veure els seus veïns canaris per sobre seu, per això, esperen tornar a la Primera Divisió vuit anys més tard. Los Pajaritos volen tornar a ser de primera i per a això el Numancia intentarà millorar la desena posició de l’any anterior. Alhora el Mirandés espera patir una miqueta menys que la temporada anterior. També a Castella, Zorrila espera el retorn del equip Pucelà del Valladolid a la divisió d’or. El Saragossa serà altre dels candidats al ascens, després d’una temporada anterior quedant-se a les portes acabant amb 64 punts (els mateixos que Osasuna, nou equip de Primera Divisió). A l’altre equip d’Aragó, l’Osca, es pregunten si per fi, donaran una passa endavant per deixar d’estar en terra de ningú, l’ex porter del Llevant, Javi Jiménez, tindrà la seva part de responsabilitat. Al nord, amb una temporada sense equips del País Basc a segona, els asturians de l’Oviedo, o tornaran a intentar, després d’un retorn a la Segona molt correcte, acabant en novena posició; i els gallecs del Lugo esperen deixar de mirar cap a baix i alçar el cap. Finalment a terres catalanes els dos aspirants que es van quedar a les portes de pujar l’any anterior o tornaran a intentar, aquesta ha de ser la bona per a Girona i Nàstic, a més, aquest any reben a un nouvingut en la categoria, l’històric Reus Deportiu espera que aquesta història duri molt temps. El Mallorca de Sarver espera alçar el vol del projecte nord americà després de la gairebé ensopegada històrica dels de Son Moix. Finalment, al País Valencià, Elx i Llevant, esperen tornar a ser equips de Primera Divisió, el segon, amb un projecte més estable.

El dinou d’aquest mes comença la temporada tant a Primera com a Segona. Els equips ultimen la seva preparació de cara a començar amb força la temporada. Només queda esperar les darreres incorporacions i gaudir del futbol, d’una competició, llarga, igualada i emocionant fins al darrer moment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario