martes, 4 de abril de 2017

LA HISTÒRIA DE JOHN WALTZ

Quinze persones es reuneixen en torn a un foc, la flama que en ell naix transmet més que calor. Rauxa i èxtasi és el que se sent com un murmuri al interior dels seus cossos. Ho han fet, no hi ha volta enrere. Han explotat l’element animal front l’artificial del consumidor. El foc els transmet, la calma, densa, com el fum i la cendra d’olor post industrial. Que hi som? Se’ls pot escoltar dir. Ho em fet per ser. En un món on viure és la raó de lluita, no ser, suposa la mort. Han creuat la línia i volen destruir-nos. No ens fan be. Volen sang i mort.

Uns mesos enrere, a la fabrica de John Waltz tot semblava anar bé. Els treballadors i treballadores, ens mostràvem feliços. No gaudíem d’un gran sou però havíem creat un ambient idíl·lic per a treballar, sense entrebancs, ni massa pressions des de dalt, era autogestió assalariada.

El 13 de Febrer, un grup d’homes i de dones de l’empresa Magento S.L. van arribar al nostre cau, junt amb el senyor Waltz, van anunciar la incorporació a “plantilla” de les famoses NX404 de color blanc, que venien a ajudar-nos amb la feina. Totes les treballadores, vam rebre un curset sobre el tracte amb les noves “companyes” i l’experiència les primeres setmanes va ser immillorable, fins que, vam començar a desaparèixer. Primer va ser en Thomas. El van seguir l’Ivette, el Mike i el senyor Red. Tard o d’hora m’arribaria el torn i tot acabaria. Vam decidir actuar i acabar amb aquells que ens havien tret la feina. I així ho vam fer.


Han passat setmanes des de que la desesperació va guanyar a la raó. Ara ens adonem del nostre error. El problema no eren les màquines, sinó qui les controla. John Waltz era el veritable home de ferro i amb qui debiem acabar. L’home crea i destrueix, la maquina obeeix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario