lunes, 29 de febrero de 2016

FIFA17 - Breu Història del Portsmouth FC i Capítol Pilot #1 Pretemporada

El 1898 un grup de comerciants i esportistes es reuneixen 12 High Street en la ciutat de Portsmouth. En aquell moment, la ciutat de l’illa de Portsea ja era un port important d’on, per exemple, pocs anys abans, havia sortit l’HMS Challenger a fer l’expedició que els permetria descobrir, un dels llocs més profunds del planeta. No obstant, ja estava considerat un punt clau en la vesant marítima britànica. Aquella gent va construir un camp de futbol a Goldsmith Avenue i contractà a Frank Brettell (personatge clau en la creació del Everton a Liverpool i ex secretari i ex gerent del Bolton Wanderers i Tottenham Hotspur respectivament). El 1899 és van unir a la Southern League Division 1 acabant segons en el seu primer any de participació, només a 3 punts del Tottenham. Aquesta primera etapa del Portsmouth fou un èxit. Els de la samarreta salmó (canviarien a la blava el 1912) van créixer tan esportiva com econòmicament, fent diferents retocs en la direcció però mantenint l’èxit.

La segona dècada del segle XX fou desastrosa per al Pompey. Els greus problemes finances que provocaren la conversió del club en Societat Limitada, vingueren acompanyats d’un descens i mals resultats esportius. A més, l’inici de la Primera Guerra Mundial va suposar la suspensió de les competicions esportives durant 5 anys.


Amb l’inici de les competicions després de la guerra. Els “blues” s’uniren a la Tercera divisió anglesa. Divisió de la que acabarien campions en la seva quarta temporada gràcies a un dels primers jugadors històrics del club “Windy” Haines. Finalment, en 1927, l’equip assoleix l’ascens a la Primera divisió del futbol britànic, després de guanyar al Manchester City. Els èxits esportius van conduir a la reforma de Fratton Park i augmentant la seva capacitat. 

A pesar d’una mala temporada en lliga, el primer any a la First Division acabà amb el Pompey jugant la final de la FA CUP en Wembley davant el Bolton Wanderers.

No tornarien a arribar tant lluny a una competició del KO fins l’any 1934 tornarien a perdre en la final, aquest cop davant el Manchester City. Malgrat una nova derrota, no tardarien en tornar a arribar a una final, aquest cop de la Copa d’Anglaterra, davant el Wolverhampton. Una victòria per 4-1 donaria per fi un èxit en una final per a l’equip portuari. Lamentablement, l’esclat de la Segona Guerra Mundial o tornà a aturar tot. 

La  lliga va tornar a jugar-se l’any 1947. Un any més tard, el Portsmouth aconseguiria el seu primer èxit en la competició de lliga, lamentablement van quedar eliminats pel Leicester City en les semifinals de l’FA CUP. L’any següent, es tornarien a coronar com a campions de lliga, assolint dues lligues consecutives per a l’equip “blue”. 

La dècada dels 60 va suposar el descens a la segona divisió. El Pompey no tornaria a la primera divisió fins l’any 87 on estaria una única temporada, per tornar a la segona divisió l’any següent. 


El Portsmouth es va mantenir a la segona divisió durant més d’una dècada. Fins que l’any 2002, l’entrenador londinenc Harry Redknapp es fa càrrec de l’equip. L’equip, liderat per Todorov, guanya la lliga i assoleix l’ascens a la Premier League (per primer cop des de que té aquesta nomenclatura).  L’equip va creixent fins que l’any 2008 es guanya la FA CUP davant el Cardiff City gracies a un gol de Kanu. Aquesta victòria classifica per primer cop a l’equip per a Europa. És la darrera etapa gloriosa dels “blues”.

L’adéu de Redknapp junt a una greu crisi econòmica porta a l’equip al descens. L’equip no alça el cap i l’any 2013, baixa a la Football League Two, de la que ara, espera sortir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario